Schoonmaken-Westland

Milieuvriendelijk schoonmaken 

Schoon Westland uit Naaldwijk gaat op een milieuvriendelijke manier te werk om jouw pand schoon te maken. Zowel bij de periodieke schoonmaak als bij glasbewassing en speciale schoonmaakdiensten als gevel-, kunststof-, dakkapel en daklijstreiniging: we maken gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en -methoden.

Wat houdt milieuvriendelijk schoonmaken in?

Je hoort het misschien steeds vaker: milieuvriendelijk schoonmaken. Maar wat is het nu eigenlijk? Het betekent dat tijdens het schoonmaken geen gebruik wordt gemaakt van producten die schadelijke stoffen bevatten en dat schoonmaakmethoden worden toegepast die veilig en milieuvriendelijk zijn. Hierbij kun je denken aan het maken van duurzame productkeuzes, werken met wasbare microvezeldoeken, het doseren van schoonmaakmiddelen en het reduceren van (heet) water tijdens het schoonmaken. Milieuvriendelijk schoonmaken betekent daarentegen niet dat wordt ingeleverd op de kwaliteit, in tegendeel zelfs. De enzymen in de bacteriologische reinigingsmiddelen blijven namelijk hun werk doen als de schoonmaker al lang naar huis is. De duurzame producten en methoden leveren minimaal net zo'n schoon resultaat op, maar dan zonder schadelijke gevolgen voor de gebruiker en het milieu.

"Wij geven graag advies over milieuvriendelijke producten, maatregelen en methoden om jouw werkplek blinkend schoon te houden."

Schoonmaakmiddelen die milieuvriendelijk zijn

Schoonmaakmiddelen bevatten vaak vluchtige oplosmiddelen of drijfgassen die bijdragen aan de luchtvervuiling en belastend zijn voor het milieu. Ook kan het gebruik van deze middelen effect hebben op de gezondheid, doordat ze irritatie van de luchtwegen en de huid kunnen veroorzaken.

Wat kunnen we hiertegen doen? Schoon Westland maakt gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen die anti-allergeen en biologisch afbreekbaar zijn voor de Clean-diensten van ons schoonmaakbedrijf. Naast dat deze producten milieuvriendelijk zijn, ruiken ze lekker en maken ze blinkend schoon. We gaan op een verantwoorde manier om met het watergebruik en hergebruiken onze schoonmakendoeken. Ja, dat kan - de bacteriën overleven onze kookwas niet. Naast dat we milieubewust schoonmaken, zorgen we ook dat de handzeep, vouwhanddoekjes, toiletpapier en luchtverfrissers die we aanvullen bij de opdrachtgever milieuvriendelijk zijn en het Europees ecolabel dragen. 

Kosten van een duurzaam schoonmaakbedrijf

Vraag je je nu af: is milieuvriendelijk schoonmaken dan ook duurder? Nee, dat is het niet en we leggen je graag uit hoe dat precies zit. Als we met reguliere schoonmaakmiddelen zouden werken, bereiken we in dezelfde tijd hetzelfde resultaat. De kostenbesparing zit hem dus niet in de werkzaamheden, maar echt in de duurzame schoonmaakmiddelen die we gebruiken. Je hebt hier minder van nodig om iets blinkend schoon te krijgen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor schoonmaakwerk nabij Den Haag? Vraag ons dan gerust om advies door te bellen naar 0174 - 421734 of door een e-mail te sturen naar info@schoonwestland.nl. We hebben ook interessante vacatures openstaan voor schoonmaakwerk in Westland!

Zie jouw kans schoon en laat je adviseren! 

Neem contact op met Raymond of Sebastiaan.
T 0174 - 421734

of Stuur een e-mail