TIFFANY Minkman

Hoewel Tiffany (34) verklaart niet graag in de schijnwerpers te staan, vond ze het toch leuk om een bijdrage te leveren aan deze voorstelronde. Sinds kort heeft ze haar eigen vaste pand voor Schoon Westland bij tandprothetische praktijk TTP. Ook maakt ze schoon bij Vd. Lugt en heeft ze gewerkt voor The Big Green Egg en Vd. Ende Valve Services. Ze kwam bij Schoon Westland terecht via haar buurman Pieter, die haar erop wees dat ze daar mensen zochten. Een telefoontje en een praatje volgden en de rest is geschiedenis. Het was overigens niet het eerste schoonmaakdoekje dat Tiffany vasthield. Voordat ze naar Schoon Westland kwam, had ze al vijf jaar ervaring in de schoonmaak.   

De alleenstaande moeder heeft een druk leven, want ze werkt ook de nodige uren bij Action. Tiffany zou graag haar uren bij Schoon Westland willen verminderen, om zich meer te kunnen richten op de zorg voor haar kinderen, waaronder een neefje dat thuis woont maar niet kan werken. Een paar panden van anderhalf tot twee uur voor Schoon Westland zouden echter nog steeds welkom zijn. "Ik merk dat ik ze sneller aankan dan drie of vier uur. Ik werk het liefst alleen en dan zijn de kleinere panden makkelijker te doen. Bovendien is het met het oog op de kinderen beter om overdag te werken dan in de ochtend- en avonduren."

De kinderen
Tiffany heeft drie kinderen, waarvan de oudste vorig jaar op 15-jarige leeftijd omkwam bij een noodlottig ongeluk. Onlangs is ze weer volledig aan het werk gegaan. Ze vertelt over de verdrietige tijd die daaraan vooraf ging: "De dood van mijn zoon was heel heftig. De dingen gaan gewoon door om je heen en je moet toch wat verdienen. Ik had een opleiding gevolgd in het verzorgen van overledenen, en ik had nooit gedacht dat mijn zoon de eerste zou zijn die ik zou baren. Hoewel ik tijd nodig heb om dingen uit het verleden op te lossen, is geld verdienen nu net zo belangrijk, en niets meer."

Positiviteit
Tiffany is heel open over wat haar gelukkig maakt. "Ik weet niet of ik ooit nog volmodig zal kunnen zeggen dat ik gelukkig ben, maar ik probeer wel elke dag zoveel mogelijk uit het leven te halen." Haar hobby's zijn lezen, paardrijden en wandelen met de hond en ze houdt van een strikte dagelijkse routine. "Ik begin de dag graag met koffie en rust aan m'n hoofd. Ik sta altijd wat vroeger op om mezelf die rust te gunnen. Ik hou er ook van om de dag in alle rust af te sluiten. Zodat ik zonder gezeur kan gaan slapen." Haar favoriete dag is zaterdag, omdat ze dan de zondag in het vooruitzicht heeft, een dag zonder haast.

Ondanks de zware rugzak die Tiffany met zich meedraagt, heeft ze een verrassend luchthartig motto met ons te delen: "We moeten het leven niet zo serieus nemen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!"