Sanne leder

Hoewel Sanne (18) het naar eigen zeggen geweldig vindt om mensen blij te maken met een schone werkplek, denkt ze dat ze in principe in de wieg gelegd is voor de zorgsector. "Ik krijg altijd te horen dat ik zorgzaam ben", zegt de 's-Gravenzandse, die net klaar is met haar mbo-studie Maatschappelijke Zorg.

Omdat ze nog niet weet welke vervolgopleiding ze wil kiezen, heeft Sanne besloten een 'tussenjaar' te nemen. Dit geeft haar de kans om uit te zoeken of ze liever met ouderen of met kinderen wil werken, maar ook de kans om haar schoonmaakdoekje te laten wapperen voor Schoon Westland. "Er is veel tijd voor schoonmaken in het verschiet", zegt ze. Omdat ze nu ook op oproepbasis werkt in een kleinschalig wooncomplex voor ouderen, is deze combinatie voor haar ideaal. "Omdat ik overdag vaak in Duinhof werk, past mijn avondwerk op maandag en donderdag op de Werkbanck daar prima bij. In de tussentijd kan ik ideeën opdoen voor mijn vervolgstudie en daar mogelijk in februari mee beginnen."

Een steentje bijdragen
De enthousiaste student is blij dat fysiek onderwijs weer mogelijk is. "In mijn examenjaar vorig jaar moest ik veel online doen en daar had ik een hekel aan. Ik liep toen nog stage in Duinhof en daar is ook wel Corona aan de orde geweest. Maar ik ben blij dat ik daar mijn steentje heb kunnen bijdragen". En dat heeft de zorgzame jongere blijkbaar uitstekend gedaan, want vanuit haar stageplek is haar gevraagd er te komen werken.

"Geniet van elke dag"
Sanne vindt het schoonmaken in haar kleinschalige pand "erg leuk om erbij te doen". Ze kan met een goed gevoel naar bed als ze de Werkbanck verlaat. "Ik vind het fijn om de dag rustig en voldaan af te sluiten", zegt de enthousiaste jongere. Maar Sanne begint haar dag ook graag rustig. "Ik ben geen ochtendmens", legt ze uit. Om er meteen aan toe te voegen: "Maar als ik vroeg moet beginnen, dan is dat maar zo!" Zaterdag is haar favoriete dag van de week. Ze noemt deze vrije dag haar "ongeplande dag". "Dan zie ik mijn vrienden, zonder dat we hebben afgesproken om elkaar te zien", legt ze uit. 

De studente wordt blij van winkelen en eten met vriendinnen en familie om zich heen. "Gewoon gezellig samen zijn", benadrukt ze. "Ik vind het heerlijk om thuis te zijn met onder andere mijn 14-jarige broertje. Haar korte maar krachtige motto luidt dan ook: "Geniet van elke dag". En "geniet vooral van de kleine dingen", voegt ze eraan toe. "Ik kijk soms om me heen en denk: Zooo!” Elke goede lezer zal kunnen raden wat Sanne hiermee bedoelt...