Sandra van der Doef

Hoewel ze eigenlijk geleerd heeft voor schoonheidsspecialiste, is Sandra van der Doef een echte veteraan in de schoonmaak geworden. Veertien jaar geleden kwam ze werken voor Fill Schoonmaakgroep en she is still going strong bij inmiddels Schoon Westland. Ook in andere banen was Sandra standvastig. 

Zo werkte ze van haar 16de tot haar 32ste jaar bij een fresiatuinder aan de Zwethlaan in Honselersdijk. Daarna zorgde ze anderhalf jaar twee dagen in de week voor een 14-jarig gehandicapt meisje. “Ik ging bijvoorbeeld met haar wandelen, deed boodschappen en kookte ’s-avonds ook nog voor de rest van het gezin”, aldus Sandra. Na deze intensieve job nam ze het blauwe en roze doekje ter hand bij Fill, en is daar tot op de dag van vandaag niet meer mee opgehouden.

Een (werk)week van Sandra
Sandra’s werkweek voor Schoon Westland concentreert zich op de eerste drie dagen. Maandagavond maakt ze schoon bij Hortilux in Monster, dinsdagochtend bij ESN in ’s-Gravenzande en ’s-avonds bij WPS in De Lier en woensdagochtend het woonhuis van iemand bij ESN in Monster. Ook in haar vrije tijd hoeft Sandra zich niet te vervelen. “Ik schilder op nummer, doe een beetje diamond painting en kleur graag in een kleurboek voor volwassenen. Verder zijn in deze Corona-tijd Netflix en Videoland mijn grootste vrienden”, zo vertelt ze.

Hier baalt Sandra van...
De Corona-beperkingen zijn voor Sandra wel een dingetje. Barbecueën met vrienden, feestjes en braderie bezoek zijn er nu even niet bij. Zij en haar partner Richard hebben een groot sociaal netwerk en hadden volgens Sandra voor de crisis “ieder weekend wel wat aan de hand”. Ze zal dan ook blij zijn als ze hun vrienden niet meer gedoseerd hoeven te zien en weer eens met een hele groep kunnen afspreken voor bijvoorbeeld een etentje. Tevens hoopt ze dat haar vakantie naar Griekenland, die vorig jaar tot twee keer toe moest worden afgeblazen en nu gepland staat voor 9 juni aanstaande, doorgang kan vinden.

... en dit maakt haar blij
Hoewel haar sociale leven plat ligt, kan Sandra nog best heel blij en gelukkig worden. Als het zoon Matthijs (18) goed gaat, is Sandra happy. “Daar doe je het als moeder toch voor? Als je kind blij is, ben jij het ook. En als het verdrietig is, ben jij dat ook. Ook als ze al 18 zijn”, licht ze toe.

Sandra’s hart maakt tevens een sprongetje van koffie. Zonder het zwarte goud zijn het begin en einde van haar dag niet compleet. Gelukkig houdt de cafeïne haar niet wakker, want Sandra gaat vroeg slapen. “Als ik ’s-avonds uit mijn werk kom, neem ik om 20 uur een bakkie. Dan ga ik liggen rond 21.30 uur, kijk nog even tv en slaap ik rond 22 uur. Ik heb gewoon veel slaap nodig, anders trek ik het niet. Zeker omdat ik iedere ochtend vroeg wakker ben, ook in het weekend. Zaterdag is wel mijn favoriete dag, omdat ik dan toch het gevoel heb dat ik uit kan slapen”.

Tot slot heeft Sandra nog een nuttig advies aan iedereen in Corona-tijd. “Je moet zelf de slingers ophangen, want ze komen het niet voor je doen!”.