rianne dekker

Ik ben Rianne Dekker, 53 jaar oud en was zesenhalf jaar werkzaam voor Fill Schoonmaakgroep voordat deze opging in Schoon Westland. Als iemand mij op een verjaardag vraagt wat ik doe in het dagelijks leven, antwoord ik steevast dat ik in eerste instantie tekstschrijfster ben. Zo ben ik namelijk ooit, op 20-jarige leeftijd, mijn arbeidzame leven begonnen. Na zo’n zeven jaar voor huis-aan-huis kranten te hebben gewerkt, ging ik eens verder kijken.

Zo ben ik voorvrouw en later chef geweest op de transport- en opslagafdeling van een betonfabriek. Nog nooit is daar verder op deze positie een vrouw werkzaam geweest. Het was een aparte, maar leuke mannenwereld, temeer omdat ik daar de vader van mijn kinderen heb leren kennen. Van het één kwam het ander en in no-time waren we getrouwd en kregen we meteen drie kinderen in vijf jaar tijd. 

Ook nog tekstschrijfster bij Groot Westland
Helaas heeft het huwelijk geen stand gehouden, maar ben ik wel nog steeds in het bezit van drie ongelooflijk leuke kinderen, die nu 18, 15 en 13 jaar oud zijn. Na mijn scheiding ben ik weer in de tekstschrijverij terecht gekomen bij de huis-aan-huis krant Groot Westland. Even daarvoor had Hans mij aangenomen bij Fill Schoonmaakgroep en op de reservelijst gezet omdat er geen werk was. Een week later had ik al voor drie avonden werk! 

Goed te combineren met het uitvoeren van deze interviews
Mijn huidige werkweek ziet er gevuld uit. Ik heb iedere dag wel schoonmaakwerk en daar tussendoor plan ik mijn interviews en werk ik deze uit. Mijn beste manier om een dag te beginnen is niet al te vroeg te hoeven starten -daar heb ik echt een hekel aan- en het nuttigen van veel koffie. Ik eindig de dag het liefst luisterend naar muziek van bijvoorbeeld REM, Oasis en U2. Dit is ook zo’n beetje mijn enige vrije tijd besteding. Mijn favoriete dag van de week is de zondag, omdat ik dan echt niets moet. Dat geeft vrijheid in je hoofd. 

Gelukkig en blij met de kleine dingen in het leven
Ik ben bij Schoon Westland verantwoordelijk voor de schoonmaak van zes panden, maar zou diep in mijn hart het liefst een kantoorfunctie hebben. Ik hou van duidelijkheid, openheid en communicatie, en dat draag ik graag uit naar medewerkers op kantoor en op de schoonmaakvloer. Op deze manier kan men met mij te maken krijgen of te maken hebben gehad.  

Ik moet daarom ook eerlijk zeggen dat ik nooit gedroomd heb van een baan in de schoonmaak. Het brengt mij niet de voldoening die ik nodig heb. Desondanks kan ik heel gelukkig en blij worden van kleine dingen in het leven, zoals een hilarische uitspraak van mijn kinderen, ruisende bomen, een roofvogel op een paaltje langs de weg of een bacardi-cola. 

Wijs advies van Rianne
Corona heeft en grote impact op ons leven. Toch ging en gaat bij mij alles redelijk door zoals daarvoor, dus is er niet echt iets waarnaar ik smacht als de maatregelen worden opgeheven.
      
Het beste advies dat ik ooit gekregen heb (van mezelf!) en met jullie wil delen is: gebruik humor als wapen in de strijd tegen het leven. Het houdt je overeind en brengt je een luchtigere kijk op alles!