Renate heskes

Wie Renate Heskes (43) vraagt naar haar werkzaamheden in het dagelijks leven, krijgt een trots antwoord. “Ik zit in de schoonmaak”. Dit doet zij nu al vier jaar met veel plezier voor BCS en later Schoon Westland. “Ik heb er eigenlijk altijd wel zin in. Als de zomervakantie in zicht komt is dit soms wel eens iets minder omdat je weet dat de vakantie eraan zit te komen. Daar zie ik dan echt naar uit, want verder neem ik nooit vrij”, aldus Renate.

Een goede samenwerking met collega’s en een gezellig praatje tussendoor maken het schoonmaakwerk voor haar plezierig. Dit verklaart ook waarom ze in die vier jaar nog nooit afwezig is geweest op haar werk.

Zo is Renate bij ons terechtgekomen
Voordat Renate de schoonmaak in ging, werkte ze in “de tuin” bij Jova Plant. Teeltverandering en zwangerschap waren voor haar de reden om te stoppen met werken, en thuis te gaan genieten. Inmiddels is ze trotse moeder van zoon Jaidij van alweer 18 jaar en dochter Jesmaij van 14. De reden om weer aan het werk te gaan was voor Renate het plotselinge overlijden van haar moeder zes jaar geleden. “Ik had een goede band met haar en zag haar veel. Tussen de middag gingen we altijd een boterham bij haar eten bijvoorbeeld. Toen dit wegviel, had ik geen zin om die boterham na zoveel jaar thuis te eten. Mijn buurman Pieter ging toendertijd solliciteren bij Raymond en ik zei hem dat als deze nog meer mensen nodig mocht hebben hij mij kon bellen. Het heeft een dag geduurd en toen belde hij al!”


De werkweek van Renate
Renate heeft een lekkere volle werkweek. Ze heeft er geen hekel aan om vroeg op te staan, en dat is maar goed als je naar haar starttijden kijkt. Op maandag, woensdag en vrijdag gaat bij haar namelijk al om 5 uur ’s-morgens de wekker. Ze moet dan naar Boompark in Honselersdijk en SKT. Renate moet daar vroeg beginnen, en omdat ze graag even rustig aan doet voor ze aan de slag gaat, is ze al zo vroeg uit de veren. Een bakkie koffie mag dan van haar zeker niet ontbreken. Verder gaat ze maandagmiddag naar Rexnord, en vervolgens door naar Schoon Westland. Dinsdagmiddag en vrijdagavond weer naar Rexnord, en op vrijdag na SKT het woonhuis van Persoon. Verder werkt ze op donderdag voor een maand op het nieuwe project Villa Alba, en doet veel invalwerk in bijvoorbeeld opgeleverde woonhuizen. Het vroege opstaan maakt, dat Renate haar dag om uiterlijk 23 uur beëindigt. Maar niet nadat ze nog even de stofzuiger door haar eigen huis heeft gehaald.

Helemaal op haar plek in de schoonmaak
Hoewel Renate vroeger kraamverzorgster wilde worden, zit ze helemaal op haar plek in de schoonmaak. Gevraagd naar haar favoriete dag van de week is het antwoord dan ook, dat ze eigenlijk alle dagen wel de moeite waard vindt. Dit komt niet in de laatste plaats doordat collega’s Mahelia en Barbara bij haar in de buurt wonen. “Als we dan met z’n drieën in onze blauwe shirts een bakkie zitten te doen aan de picknicktafel is het alleen BCS wat je ziet aan de Esdoorn”, aldus Renate.