Paula van der kruk

Paula van der Kruk is er één van twaalf ambachten, maar zeker niet van dertien ongelukken. Voordat ze in 2014 begon met schoonmaken, toen nog bij Fill Schoonmaakgroep, had ze al vele omzwervingen op de werkvloer gemaakt. Al vroeg werd haar door haar ouders bijgebracht, dat als ze leuke dingen wilde, ze ervoor moest werken. Daarom had ze eerst een krantenwijk en was ze al op 17-jarige leeftijd als jongste ambtenaar bij Financiën werkzaam als “kassier bij het ontvangen der directe belastingen” bij de Belastingdienst in Delft. 

Door haar huwelijk verhuisde de piepjonge Paula op 20-jarige leeftijd van Poeldijk naar Monster en kwam terecht op kantoor bij de notaris aldaar. Daarna werkte ze drie middagen bij de opticien in Monster en maakte ze vervolgens gedurende dertien jaar in de avonduren de peuterspeelzaal in deze plaats schoon. “Toen die samenging met Kinderdagverblijf Simba verviel mijn baantje, omdat de meiden het daar zelf moesten schoonhouden. Toen kwam ik bij Fill Schoonmaakgroep terecht”, aldus Paula.

Crea Bea
En de rest is geschiedenis. Voor Schoon Westland werkt ze op dinsdag- en vrijdagochtend bij de Wateringse Apotheek en valt ze veel in voor collega’s. Daarnaast is ze vooral creatief en sportief bezig. “Ik heb een leuk vriendinnengroepje waarin we crea dingen doen. We zijn begonnen met bloemschikken bij iemand in de garage, maar door Corona doen we dat nu dus even niet. Bij Pure Flower in Poeldijk volgen we bloemschikken per seizoen, dat doen we in verband met Corona nu thuis met behulp van een pakket en een filmpje”. Hoewel Paula zich dus niet uit het veld laat slaan door de Corona-maatregelen, zal ze wel blij zijn als ze, als alles weer bij het oude is, weer eens met haar moeder en zus voorstellingen kan bezoeken in De Naald.

En ook nog eens sportief!
Ook voor haar sportieve behoeften heeft Paula haar groepje. “Ik zit in een wandelclubje op maandagavond”, aldus de bezige bij. “Dat kan gelukkig nog steeds doorgaan. Het enige verschil is dat we niet thuis verzamelen, maar bij sporthal De Wielepet. Als het weer mogelijk is wil ik wel graag naar de sportschool, maar wandelen werkt ook wel. Ook het zwemmen met mijn zoon op zondagochtend wil ik weer op gaan pakken als het weer mag”.

De sportieve gedrevenheid van Paula heeft een goede reden. Zij is via Herbalife begonnen aan een afvalrace en is gerekend vanaf juli vorig jaar al twintig (!) kilo kwijtgeraakt. “In principe hoef je hierbij niet fanatiek te sporten, maar lekker bewegen helpt wel mee”, zo licht ze toe. Paula wordt dan ook blij en gelukkig van het feit, dat ze zich door de verloren kilo’s goed en energiek voelt in een tijd, waarin de fut er bij veel mensen juist uit lijkt te zijn. Ze zou iedereen die op een gegeven moment denkt: “Tot hier en niet verder”, een dergelijke aanpak van de gezondheid aanraden.

Hoewel dus altijd lekker in beweging, is het niet zo dat Paula haar rust niet pakt. De dag eindigen met een serie kijken op de bank hoort er voor haar nog steeds bij.