Manuela huizinga

“Als mijn kinderen blij zijn, ben ik het ook. Zij zijn mijn alles.” En ze zijn ook met veel. Manuela Huizinga (40) is moeder van maar liefst zes kinderen. De oudste is 22 jaar, de jongste 3. Een simpele rekensom leert dat Manuela op jonge leeftijd al aan het moederschap mocht ruiken. Inmiddels zijn twee van haar kinderen het huis uit, maar een viertal is nog steeds behoorlijk.

Al die monden moeten natuurlijk wel gevoed worden en daarom laat Manuela vier avonden per week het blauwe en roze microvezel doekje wapperen bij Evanthia aan de Oranjesluisweg. Zo vult ze mooi haar man, die servicemonteur is, aan. De woensdag is haar favoriete dag, want doordat ze dan ’s avonds vrij is, ziet ze hem ook nog eens. “Over het algemeen is het zo dat hij weggaat wanneer ik thuiskom”, aldus Manuela. “Op woensdag kunnen we gezellig rustig samen eten, want normaal gesproken is het altijd haasten.”  

Thuiszorg
Voordat Manuela de schoonmaak in ging, was ze werkzaam in de Thuiszorg. “Het was mooi om met mensen bezig te zijn als huishoudelijke hulp”, vindt ze. “Maar het is veel zwaarder dan schoonmaken. Ik ben 2,5 jaar bezig geweest voor dezelfde cliënten, maar moest stoppen omdat mijn contract niet werd verlengd. Voor die tijd was ik eigenlijk altijd bezig met mijn gezin, omdat ik jong kinderen kreeg. Dat is nu nog het geval, omdat ik nog een zoontje van 3 jaar oud heb. Verder wonen er nog twee van 17 en één van 12 jaar thuis.”

''Leven en laten leven''
Manuela begint haar dag met dezelfde routine. Ze brengt haar zoon, die al mag wennen op school, weg en ruimt haar huis op. Af en toe bezoekt ze haar moeder in Den Haag. Als ze vrij is, gaat ze vaak een stukje wandelen met haar man en is ze bezig met haar gezin. De coronapandemie heeft haar leven daarom niet danig op zijn kop gegooid. “Er veranderde voor mij weinig”, aldus Manuela. “En knuffelen bleef ik mijn kinderen gewoon doen. Bij Evanthia hoefde ik geen afstand te houden van mijn collega, want daar werk ik alleen. In het begin had ik wel een beetje moeite met die mondkapjes, maar gelukkig is die gekkigheid nu voorbij. Verder sta ik er nuchter in.”

De super moeder verklaart blij en gelukkig te zullen worden, wanneer het gezin weer met z’n allen op vakantie zou kunnen. “ Ik zou graag met mijn zoontje weer naar een pretpark gaan, maar dan 'normaal', dus zonder eerst te testen. Door mijn vaccinatie komt dit al een stapje dichterbij.”

Van Manuela mag het dus liever vandaag dan morgen terug naar normaal zijn. Onder het motto: “Leven en laten leven” gaat ze er dan weer volop tegenaan!