mahelia prins

Mahelia Prins (57) staat letterlijk en figuurlijk met beide benen stevig op de grond. Zij is niet alleen sterker uit de strijd gekomen na een aantal bewogen gebeurtenissen in haar leven, maar heeft haar benen ook keihard nodig in haar werk. Naast de schoonmaak voor Schoon Westland bezorgt ze namelijk ook de post in de wijk rond de Dreeslaan in Naaldwijk. Zelfs privé kan Mahelia het lopen niet laten. Al dertien jaar staat haar naam op de deelnemerslijst van de Nijmeegse Vierdaagse.

Zo’n twee jaar geleden werd Mahelia qua gezondheid teruggefloten. Een hartinfarct kon ternauwernood afgehouden worden. Ze verruilde daarna haar bezorgbaan van een ochtend- en middagkrant voor de schoonmaak bij Schoon Westland. “Je weet hoe lang je bezig bent en je werkt op één plek, dat is relaxter dan bij de krant”, zo verklaart ze haar stap. 

De werkweek van Mahelia
Voor PostNL spant ze zich al twaalf jaar van dinsdag tot en met zaterdag in met veel plezier. Nadat op deze dagen de post weer door de brievenbussen is gegaan, past oma Mahelia ook nog op één van haar vijf kleinkinderen.  

Ook Mahelia’s week bij Schoon Westland is goed gevuld. Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend cleant ze bij Hofland van Geest en op dinsdag- en donderdagochtend bij SKT in ’s-Gravenzande, samen met Agnieszka. Maandagavond staan Borgdorff en Ferry Verbeek op het programma, en dinsdagavond Persoon en K & O Tech in ’s-Gravenzande. Woensdagavond loopt ze alleen bij V.d Lugt en donderdagavond met Gina bij Rexnord. Daarna is Ferry Verbeek weer aan de beurt. Ze besluit haar schoonmaakweek op vrijdagavond bij Persoon. Omdat het dan bijna weekend is, is de vrijdag één van Mahelia’s favoriete dagen.

Carpe diem!
De ander is de zondag. “Dan gaat het verstand op nul en is het mijn dag”, legt ze uit. Haar werkdagen begint Mahelia ’s morgens altijd met een tsjakka-moment. “Kom maar op, nieuwe dag, nieuwe kansen”, is haar devies. Ze eindigt ze ’s avonds steevast met de gedachte: “Dat heb ik maar weer mooi effe geflikt en nu is het mijn tijd”. Mahelia is positief en zuinig op de dag en de mensen om haar heen. Op haar arm staan de eerste letters van de namen van haar drie zoons getatoeëerd. Verder drie grote vlinders en vijf kleintjes, die staan voor respectievelijk haar schoondochters en kleinkinderen. Dat daar “Carpe Diem” bij gegraveerd staat is niet zo verwonderlijk als je weet wat Mahelia’s motto is:  “Pluk de dag met een lach dat je leven mag”. Ze heeft aan den lijve ondervonden hoe betrekkelijk het leven is. In drie jaar tijd verloor ze haar vader, moeder en broer en belandde ze zelf in het ziekenhuis. Door de Corona crisis beseft ze des te meer dat je maar één keer leeft. Ze wordt dan ook blij van het zien opgroeien van haar kleinkinderen en haar zoons die het goed voor elkaar hebben. “Ook van het feit dat mijn woonkamer na twintig jaar is hoe deze moet zijn en dat ik het werken kan volhouden, word ik gelukkig”, vult Mahelia nog aan.