Lisa van Jeveren

Voor Lisa van Jeveren (18) stond altijd al vast dat ze haar droombaan zou gaan vinden in de zorg voor kinderen. Als kind was ze naar eigen zeggen “van de kapper en de nagellak," dus lag bijvoorbeeld een baan als nagelstyliste voor de hand. “Maar dat vond ik toch een beetje zonde van mijn vwo-opleiding," aldus de eerstejaars studente Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Lisa kan deze studie prima combineren met de schoonmaak voor Schoon Westland. Na ongeveer anderhalf jaar geleden via vriendin Chimene op sollicitatiegesprek te zijn geweest bij Hans voor toen nog Fill Schoonmaakgroep, startte Lisa in eerste instantie met één avond in de week. Maar zoals dat wel vaker het geval was bij Hans, zat ze in no-time op vijf avonden schoonmaken in de week. “Ik ging vanaf maart vorig jaar niet echt meer naar school en had dus zeeën van tijd. Dus toen Els met een paar nieuwe panden kwam dacht ik: ‘gewoon doen'", aldus de studente.  

Een drukke week
Ze cleant op maandag- woensdag- en vrijdagavond WestMedia, waarbij de woensdagavond gedeeld wordt met haar maatje Chimene. Die avond doen de vriendinnen ook samen het pand van Veenman Groenverzorging. Verder hanteert Lisa op dinsdagavond het blauwe en roze doekje bij Schwagermann, en op donderdagavond bij WPS.

Ondanks de werkzame avonden is Lisa er de volgende ochtend wel graag weer vroeg bij. “Ik ben niet zo’n uitslaper, om 8 uur beginnen is voor mij bij wijze van spreken laat," aldus de actieve jongere. Een goede start van de dag is voor haar samen met haar ouders ontbijten, waarbij koffie zeker niet mag ontbreken. Ze eindigt haar dag meestal met het kijken van een serie of film. "Na het werk is het echt 'me time' en doe ik niets meer aan school." Op zaterdag zit haar werk- en schoolweek erop en gebruikt ze het verdere weekend om op te laden.

Normaal gesproken hield dit in, dat ze er even lekker uit ging met vriendinnen, of bij haar opa en oma langs. Door de Corona maatregelen wordt dit alles bemoeilijkt, evenals sporten en haar hobby streetdance. Het zit Lisa een beetje dwars dat haar vorig jaar behaalde VWO-diploma vaak wordt bestempeld als een “Corona-diploma”. "Ik had het toch wel gehaald, ik heb er toch zes jaar lang mijn best voor moeten doen," zegt ze stoer. Nu in het eerste jaar van haar studie vindt ze de online lessen wel meevallen. "Het is te doen, maar wel een beetje gek, want je kent niemand."

Lisa's levensmotto
Ondanks het feit dat haar sociaal leven door de Corona-maatregelen wordt beïnvloed, is Lisa zeker happy. "Ik word blij en gelukkig van mijn familie, ik ben een echt familiemens," zo zegt ze. "Ik word bijvoorbeeld echt blij van op de koffie gaan bij mijn opa en oma, die zijn heel belangrijk voor mij." Waar ze nog meer blij van wordt, blijkt uit haar levensmotto: "Iedereen moet elkaar lekker accepteren, doen waar ie zelf zin in heeft en zich niet zoveel aantrekken van anderen. Daar word je volgens mij echt gelukkig van."