Milieuvriendelijk schoonmaken Schoon Westland

kelsey alberts

Dat schoonmaken een echte familieaangelegenheid kan zijn, bewijst Kelsey Alberts. Deze 23-jarige cleant op dinsdagen gezellig met moeder Annemieke bij Vitrocom in Honselersdijk. Annemieke tipte in november 2019 haar dochter toen collega Marianne daar wegging en er een plekje vrijkwam. Dit kwam Kelsey als geroepen, want als medewerkster van Dierentuin Blijdorp had zij op dat moment minder werk in verband met de winterperiode.

Inmiddels is Kelsey extra blij met haar schoonmaakwerk voor Schoon Westland, omdat de dierentuin  voor de derde keer op rij gesloten is vanwege de Corona-crisis. “Eerder al van maart tot juli, toen twee weken in november en nu weer tot in ieder geval 19 januari”, somt ze op. Ze zou wel wat vaker in willen vallen, maar omdat ze geen eigen vervoer heeft is dit soms lastig te realiseren. “Ik heb wel een rijbewijs, dus kan wel de auto pakken als mijn moeder vrij is. Maar daar ben ik dan wel van afhankelijk”, aldus Kelsey.

Van dierenverzorgster naar kraamverzorgster 
Hoewel ze dus iets heeft met dieren – als kind wilde ze ook dierenarts worden - kwam er bij Kelsey van lieverlee ook een andere roeping naar boven. Toen ze in de derde van het VMBO een profielkeuze moest maken, koos ze voor de zorgrichting. Aansluitend volgde ze de opleiding Helpende zorg en welzijn. En aanstaande februari start ze op het Zadkine College in Rotterdam met de MBO opleiding verzorgende I(ndividuele) G(ezondheidszorg), waaronder ook kraamzorg valt. “Ik wilde altijd al graag met mensen werken, mensen helpen, maar had qua zorg niet echt een specifiek doel hierin voor ogen. Toen zei een collega  dat ze mij wel iemand voor de kraamzorg vond. Ik ben me hier toen in gaan verdiepen en heb dat mijn doel gemaakt”, licht Kelsey haar keuze toe. De komende drie jaar vult zij haar tijd in met haar opleiding, werken in de dierentuin en op de dinsdagen schoonmaken voor Schoon Westland. Waarbij ze overigens wel hoopt dat haar rooster het blijft toelaten dat ze naar Vitrocom kan blijven gaan.

Hakuna Matata
Als Kelsey nog tijd over heeft, is die voor vriend Glenn en voor lekker eten maken. Ze houdt ook van uit eten gaan, en zal dan ook blij zijn als dat weer kan na alle Corona-beperkingen. Toch is ze vrij laconiek over het feit dat ze door de crisis wordt gekort in bepaalde dingen. “Het is vervelend, maar is niet anders”, is haar nuchtere standpunt.   

Kelsey heeft geen specifiek ding waar ze blij van wordt. “Ik ben gewoon over het algemeen gelukkig”, zo zegt ze. Woensdag is haar favoriete dag omdat die de week doormidden snijdt en ze dan altijd vrij is bij Blijdorp. Ze begint en eindigt haar dagen graag met het kijken van een film of serie. “Soms heb ik gewoon zin in een prinsessenfilm”, aldus de Disney-fan, die als kind haar favoriete film The Lion King naar eigen zeggen “grijsgedraaid heeft”. Ze heeft dan ook het logo van het daarvan bekende “Hakuna Matata” op haar linker ribbenkast laten tatoeëren, onder het motto: “Heb geen zorgen en zorg dat je geniet”.