Hannie van den bos

Een echte droombaan heeft Hannie van den Bos (55) nooit voor ogen gehad. “We zien wel” was haar motto. Dit bracht haar uiteindelijk in de schoonmaakbranche, toen ze vier jaar geleden voor Fill Schoonmaakgroep ging werken. Hans wees haar de Monsterse panden Evanthia (Van Dool) en Raasveld en Bennis toe, waar ze op maandag-, woensdag- en donderdagavond zoet mee was. Met gepaste trots zet Hannie deze werkzaamheden voort onder de vlag van Schoon Westland. “Ik heb het best naar m’n zin,” aldus de senior-schoonmaakster. “En met Chimene (haar collega bij Evanthia, red.) kan ik goed opschieten.”

Maar Hannie laat niet alleen bij Schoon Westland het doekje wapperen. Sinds ruim een jaar cleant ze zo’n tien uur per week ook thuis bij oude(re) mensen via de organisatie Buurtdiensten Begeleiding. Daarvoor was Hannie vijf jaar postbezorgster bij Sandd. “Maar toen dit overgenomen werd door PostNL had ik er geen zin meer in.” 

Hoe dit bevalt?
"Via Indeed zag ik de vacature van Buurtdiensten staan en dit is het resultaat. Ik maak niet alleen schoon, maar ook een praatje. Het is dus ook een sociaal gebeuren. Mijn cliënten zijn 96, 85 en bijna 80 jaar oud en zulke leuke mensen. Ze kunnen goed met me opschieten. Tijdens mijn vakantie willen ze geen inval, maar zeggen ze: “We wachten wel tot jij terugkomt!” En ik val op mijn beurt natuurlijk ook in tijdens vakanties van anderen. Augustus gaat een drukke maand worden.”

Hannies eigen vakantie in oktober staat overigens in het teken van een verbouwing. Haar slaapkamer wordt groter, omdat een tussenmuur naar een andere kamer eruit wordt gesloopt. Sinds haar tweelingzoons de deur uit zijn is hier ruimte voor en Hannie en haar partner zijn daar erg blij mee. Laatstgenoemde zorgt sowieso voor geluk bij Hannie. “Ik heb hem zo’n drie jaar geleden leren kennen via Facebook. Daarvoor was ik weduwe. Mijn man, met wie ik in 1985 ben getrouwd, is in 2005 gestorven. Ik bleef toen met de jongens achter. In die tijd heb ik ook een hond genomen, maar die heb ik helaas afgelopen december moeten laten inslapen. Ik ben heel blij en gelukkig met mijn vriend. Anders zou het wel heel stil zijn in huis.”

Hannies vrije tijd
Met haar vriend gaat Hannie graag wandelen en verder leeft ze zich in haar vrije tijd helemaal uit op diamond painting en puzzels van zo’n duizend stukjes. De Coronacrisis heeft haar sociale leven niet lamgelegd, omdat zij en haar partner naar eigen zeggen “niet zulke uitgaanders” zijn. “Vorig jaar zijn we wel met vakantie geweest naar Duitsland. Met mondkapjes op was dit goed te doen. Wat ik wel mis is het feit dat we verjaardagen niet kunnen vieren en ik mijn schoonouders niet kan knuffelen. Inmiddels ben ik wel gevaccineerd, omdat ik met ouderen werk. Dat geeft hoop.”

Hannies grootste wens op dit moment is dus niet zo verwonderlijk. “Dat die Corona maar gauw voorbij mag zijn, want daar zitten we allemaal om te springen!”