Milieuvriendelijk schoonmaken Schoon Westland

Gina Voogt-Reedijk

Gina (57) heeft het goed naar haar zin in de schoonmaak. "Ik zou niet achter een bureau kunnen zitten", zegt ze. Wat dat betreft kan ze zich bij Schoon Westland helemaal uitleven. Vooral op 'haar' Rexnord-terrein. Gina loopt daar elke avond twee uur en een kwartier en maakt daar al, sinds ze onder de vlag van André is begonnen, deel uit van het meubilair. Het is ook de reden waarom ze in haar privéleven niet aan sport doet. "Ik doe al genoeg aan sport", zegt 'Miss Rexnord'. Verder maakt Gina elke maandagochtend samen met Agnieszka schoon bij SKT en elke donderdagochtend met Pieter bij de flats aan de Strandweg in Hoek van Holland.  

Aan werk dus geen gebrek voor de bezige Gina. Ze zegt geen hobby's te hebben, maar ze is wel graag bezig in en om haar huis, waar ze het graag gezellig maakt. "Ik ben best handig", legt ze uit. "Geef mij maar een kwast en een rol behang in mijn handen. Bij mijn dochter heb ik vloerbedekking gelegd en ik heb een houten deur voor mijn kast gemaakt. Alleen met de zaag ga ik wel eens de fout in, maar dat doet 'hij' dan." Ze doelt op haar vriend, met wie ze een LAT-relatie heeft. 

Maandelijkse uitjes met de kleindochter
Gina's man en de vader van haar dochter overleed 11 jaar geleden. "Gelukkig woonde mijn dochter toen al op zichzelf", zegt Gina, die op 17-jarige leeftijd moeder werd. Hoewel ze op 12-jarige leeftijd altijd riep dat ze zes kinderen wilde hebben, kreeg ze er maar één. Inmiddels is ze al zes jaar de trotse oma van een kleindochter. Met haar doet ze minstens één keer per maand leuke dingen. "Ze komt op vrijdagavond en blijft een nachtje slapen. De volgende dag gaan we winkelen of zo. Ik ben haar ook blijven zien tijdens de Coronatijd."

Beestenboel
Het is dan ook niet verwonderlijk dat Gina blij en gelukkig wordt als zij 'die kleine meid' ziet. "Ze is mijn allessie", benadrukt ze nog eens. Maar dat geldt ook voor haar hond en twee katten. "Die kun je best met z'n drieën thuislaten. Mijn hond is een Maltees Leeuwtje, heel lief. Hij is een zes maanden oude pup. Zijn voorganger was tien jaar oud en lag vorig jaar op tweede kerstdag dood in de kamer. Hij was altijd zo'n lief beest, je had er geen kind aan."

Gina's favoriete dag is zaterdag om de eenvoudige reden dat ze dan kan uitslapen. Ze begint en eindigt haar dagen met koffie en een sigaret. Ze doet gewoon, dan doe je al gek genoeg. En dit komt ook tot uiting in haar korte maar krachtige levensmotto. "Niet pijpezeiken!", is wat Gina ons allemaal simpelweg wil doorgeven.