Geneviève van den bos

“Het bevalt me goed, ik kan mijn ei erin kwijt”. Dit is het antwoord van Geneviève van den Bos op de vraag hoe ze haar baan in de schoonmaak ervaart. En zij is niet de enige die blij is met het concept: een paar uur werken en dan weer naar huis. Haar drie honden en vijf katten vinden het ook fijn als hun baasje weer op de thuisbasis in Maassluis arriveert. Zo zitten ze niet al te lang alleen, en dat is voor Geneviève een prettig idee. Want haar dieren zijn voor haar naar eigen zeggen “best belangrijk” en ze wordt blij en gelukkig van hen. Ze zou er dan ook niet aan moeten denken om, net als vroeger, de hele dag in een kas te werken.

Eigenlijk wilde Geneviève ooit politie-agente worden. Geinspireerd door de eind 70-er/begin 80-jaren serie Charlie’s Angels, was dit haar droombaan. Maar eigenlijk is het lijntje tussen het opruimen van boeven en vuil op kantoren best wel dun, dus is ze goed terechtgekomen bij Schoon Westland. 

De werkweek van Geneviève
Op maandag- en donderdagavond cleant ze bij V.d. Ende Valve Services in Maasdijk, en op woensdag- en vrijdagavond bij Koppelaar Mix Media, eveneens in Maasdijk. Als het uitkomt met het oog op de honden doet ze op vrijdagavond na Koppelaar nog Hortics, en anders gaat ze daar op zaterdag heen. Geneviève vindt het haar verantwoordelijkheid dat alles op de werkplek “spic en span” is, er voldoende werkmateriaal is, en dat de deuren goed op slot worden gedaan en het alarm erop. Maar een goede werksfeer vindt ze minstens zo belangrijk. Doordat ze af en toe ook invalt in andere panden, leert ze weer andere collega’s bij Schoon Westland kennen.

De dag begint voor Geneviève met het zwarte goud, oftewel koffie, en eindigt heel divers. Dit komt doordat ze er veel hobby’s op nahoudt. “Ik hou van spelletjes doen en haken, breien en borduren”, aldus de Maassluisse, die ook regelmatig de sportschool bezoekt. En ze kan natuurlijk ook niet naar bed voordat de honden nog even zijn uitgelaten.

Koffie en appeltaart met slagroom op het terras
Genevièves favoriete dag van de week is de vrijdag, “omdat het dan de andere dag weekend is”. Als ze dan een winkel bezoekt, is dit volgens eigen zeggen nu “doelgerichter” met het oog op de Corona-crisis. “Ik ga niet meer om zomaar een beetje te kijken”, zo geeft ze aan. Haar leven vindt ze door de crisis niet heel veel anders geworden. Alhoewel ze wel weer uitkijkt naar de mogelijkheid om met haar partner en de honden buiten op een terras te zitten en koffie met appeltaart met slagroom te nuttigen, want dat is nu door de horeca-maatregelen even niet mogelijk.

Een wijze les van Geneviève
Verder is ze blij en gelukkig met haar leven. Haar 19 jaar oude auto brengt haar waar ze wil zijn en haar dieren zijn om haar heen. Genevièves advies aan anderen is: “Wees tevreden met wat je hebt. Verwacht niet teveel, dan kun je ook niet teleurgesteld worden. En gebeurt dat toch, zegt dit meer van anderen dan van jou”.