Elly Boeters

Senior-interieurverzorgster Elly Boeters heeft wel een heel bijzondere verklaring waarom ze volgens eigen zeggen “met een hoop plezier” in de schoonmaak zit. “Je hoeft niet netjes in pak", aldus de Maasdijkse. Maar er zijn volgens Elly nog meer pluspunten te noemen, die minstens zo belangrijk zijn. “Je loopt in verschillende panden, de mensen zijn er aardig, niet iedere dag is hetzelfde en ik heb leuke collega’s”, somt ze op. Deze laatsten komen de onderlinge werksfeer ten goede. Iets waar Elly veel waarde aan hecht, evenals aan het netjes achterlaten van een pand qua properheid, hang- en sluitwerk en alarm.

Elly’s werkweek is aardig gevuld door de verscheidenheid aan panden die ze schoon houdt. Op maandag- en donderdagavond cleant ze Vd. Ende Valve Services in Maasdijk. Donderdag overdag is ze dan al werkzaam geweest bij Groeneveld en Tovano, ook beide in Maasdijk. Op dinsdagochtend loopt ze bij Vd. Pols en op vrijdag zijn Akmeta, Ed Schalke en Huisartsenpraktijk Maasdijk aan de beurt.


Woensdag = oppasdag

De woensdag ontbreekt in het rijtje, en daar is een goede reden voor. Dan is Elly namelijk de hele dag werkzaam als oma voor haar twee kleinkinderen. Deze noemde ze in een eerder interview al eens ”mijn trots”. Ze vond het dan ook vreselijk, dat ze ze in maart tijdens de eerste Corona-golf een maand niet kon zien. Dat Elly sowieso gek is op kinderen blijkt uit het feit dat ze vroeger graag kraamverzorgster wilde worden. “En dat zou ik nog steeds wel eens willen zijn”, onthult ze. Op haar 50-ste had Elly de mogelijkheid om met een vriendin samen de kraamzorg in te gaan. “Maar ik vond het toen wel goed zo. Tien jaar later kun je geen baby meer optillen”, legt ze uit.

Snollebollekes aan en gaan!
En inmiddels kan ze dat weten, want de leeftijd van 60 jaar is bereikt. Je zou dit echter niet zeggen als je haar op de muziek van Snollebollekes naar links en naar rechts door de kamer ziet gaan met haar stofdoek. “Ja, als ik zo’n bui heb….”, zegt ze veelbetekenend. “Je bent zo jong als je je voelt. Sommigen van 40 gedragen zich als 80-jarigen en andersom”. Verder kunnen country muziek en “de ouwe” André Hazes haar behoorlijk in extase brengen. Ze wordt vrolijk van haar kleinkinderen, bloemen en “lekker zelfstandig zijn”. Ook zal ze blij zijn als ze na de Corona-maatregelen weer eens lekker uit eten kan met haar kinderen, ’s avonds een wijntje kan drinken met vrienden, een filmpje kan pakken en iedereen weer mag zoenen op een verjaardag.

Een week uit het leven van Elly
Voorlopig ziet haar dag er door de week als volgt uit: starten met koffie, werken, thuiskomen en dan douchen en heerlijk zitten, kortom: ZEN zijn. Zondag is Elly’s favoriete dag. “Dan heb ik namelijk alles klaar”, legt ze uit. “Vrijdag ben ik bezig voor een ander, zaterdag in mijn eigen toko en zondag ben ik klaar”.

Als advies wil zij nog het volgende kwijt: “Je kunt het alleen. Natuurlijk kun je altijd hulp krijgen als je die nodig hebt. Maar je kunt het alleen”.