Daniëlle Steijn

Als klein meisje was het hebben van een bloemenwinkel haar ideaal. De bloem stond bij Daniëlle Steijn symbool voor liefde, vrolijkheid en vrijheid, de ingrediënten voor een mooi leven. Jaren later heeft Daniëlle deze verwerkt in het juiste recept en loopt met name vrijheid nog als een rode draad door haar leven. De bloemenwereld is uiteindelijk beperkt gebleven tot een enkel exemplaar in haar haar, maar dat mag de pret geenszins drukken. 

Daniëlle heeft namelijk haar draai gevonden in de personeelsadministratie voor Schoon Westland. “Ik draag zorg voor achterstallige betalingen, facturering en urenverwerking. Verder verricht ik werkzaamheden om goed voor het personeel te zorgen met het oog op de uitbetaling van het juiste uurloon. Nu sommige medewerkers in dienst van Schoon Westland zijn, komt daar best veel bij kijken. Ik heb straks duidelijk inzicht in de vrije dagen, het tegoed aan bijzonder verlof en de gewerkte uren”.    

Vrijheid!
Het papierwerk was Daniëlle al niet helemaal vreemd. Al tien jaar doet zij namelijk ook de administratie voor haar eigen bedrijf Steijns Thee. Deze ervaring paste ze in eerste instantie een ochtend per week toe in de urenverwerking voor Fill Schoonmaakgroep. “Dit is inmiddels uitgegroeid tot drie ochtenden, waarbij ik ook veel vrijheid heb bij de inpassing van mijn uren”, aldus Daniëlle.

En daar komt het woord vrijheid weer om de hoek kijken. Daniëlle creëert naar eigen zeggen graag haar eigen vrijheid door voor de mooiste versie van haar leven te kiezen. “Je hebt er immers maar één”, is haar korte, maar krachtige reden. Ze wordt daarom blij van ontspanning in de vorm van vakantie vieren in haar appartement in het Spaanse Valencia, salsa dansen, een dagje sauna en lunchen met vriendinnen. Deze zaken staan echter door de Corona-crisis even op een laag pitje, evenals de consumptie van haar thee binnen bedrijven. “Als er minder bedrijvigheid is, raakt de thee niet op”, legt de onderneemster uit. Ze hoopt dan ook op een snelle omslag hierin.

Geen favoriete dag?
Volgens Daniëlle is het leven maakbaar in de breedste zin en daarom heeft ze geen favoriete dag in de week. “Ik zorg gewoon dat ik elke dag iets leuks doe, dan is iedere dag mijn favo dag en hoef ik niet naar een bepaalde dag toe te leven. Anders is het net of de andere dagen er niet toe doen”. Ze begint haar dag het liefst in alle rust met puppy Dexy op schoot en eindigt hem knuffelend met haar echtgenoot Eric. “In verbinding”, zoals ze het omschrijft.   

Daniëlles gezin
Daniëlle en Eric stapten tweeëneenhalf jaar geleden in Spanje in het huwelijksbootje, nadat ze elkaar zes jaar geleden leerden kennen. Daniëlle kreeg niet alleen Eric, maar ook diens dochters van toen 5 en 7 jaar oud erbij in haar leven. Geen gemakkelijke taak, die zorgde voor de nodige hobbels, maar ook voor mooie momenten in haar leven. “Als je ervoor zorgt dat je gezin aanhaakt en gelukkig is, pas dan ben je vrij”, zo vindt ze. Daniëlle sluit af met een mooie stelling. “Je naam, dat ben je niet. Je bent de veelomvattende persoon erachter. Vol levenslust, dat ben ik”.