dana prins

Een van de junioren bij Schoon Westland is Dana Prins (19). De voetbalster uit Hoek van Holland is ooit bij Fill Schoonmaakgroep terechtgekomen via haar vriendin en klasgenoot Krista van Veen. Leuk aanvullend detail is overigens, dat de oma’s van de vriendinnen ook al bij elkaar in de klas zaten! Dana werkte bij Albert Heijn, maar wilde daar weg. Krista werkte al bij Fill en vertelde haar over haar baan in de schoonmaak en dat daar altijd mensen welkom waren. “Ik dacht: laat ik het maar doen”, aldus Dana. En de rest is history.

Tot voor kort had Dana van maandag tot en met donderdag werk bij Schoon Westland, maar door haar opleiding Social Work moest ze noodgedwongen de dinsdagavond en donderdagavond schrappen. Daarmee vervielen voor haar respectievelijk de panden Big Green Egg, Westlandse Zoom en Scholtes Klimaattechniek. Wat over is gebleven is op maandag en woensdag Pothos Perfect Plants. Haar verantwoordelijkheid blijft beperkt tot het netjes schoonmaken van het pand vindt Dana. Ze doelt hiermee op het feit, dat zij geen eerste sleutelbewaarder is en dat ook de alarmcode in eerste instantie door haar collega ingegeven wordt.

Bezige bij, die Dana!
De beste manier voor Dana om haar dag te beginnen is door uit te slapen. Ook als ze vroeg wakker is, vindt ze het heerlijk om lekker te blijven liggen. Graag gaat ze bij haar oma middageten en daarna met vriendinnen iets ondernemen of gewoon lekker niets doen. De avond betekent voor haar werken of sporten bij The Gym en heel af en toe nog meetrainen met de meiden bij de Hoekse voetbalclub HVC10. Voetbal is een sport die Dana al beoefent vanaf groep 6. Zo’n acht a negen jaar heeft ze op de zaterdagen haar wedstrijden gespeeld.

Voetbalster? Kapster? Of toch ouderen verzorgen?
Toch droomde ze als kind niet van een carrière als voetbalvrouw. “Ik wilde eerst kapster worden, toen een eigen winkel beginnen en nu ga ik voor de ouderenzorg”, aldus Dana. Zij wordt dan ook heel blij van haar eigen oma, met wie ze een goede band heeft. “Toen de terrassen weer opengingen ben ik meteen met mijn oma en mijn nichtje wezen lunchen. Mijn oma heeft zeven kleinkinderen en mijn zus en ik zijn samen met mijn vijf neven elke zondag bij elkaar. Familie is heel belangrijk voor me”.

En hier wordt Dana blij van:
Waar Dana nog meer blij van wordt is haar hond, die haar iedere morgen als ze wakker wordt begroet alsof hij haar zes jaar niet heeft gezien. Desondanks heeft ze als lievelingsdier een varken, omdat “niemand die verder leuk vindt en ik van speklapjes houd”. Verder kan een leuk samenzijn met haar vriendinnen haar happy maken. Ze hoopt na de Coronatijd weer wat meer te gaan drinken of lunchen met elkaar. Haar favoriete dagen van de week zijn vrijdag (“want dan begint mijn weekend”) en zondag (“omdat dat een chill-dag is”). Het beste advies dat ze ooit heeft gekregen verzint ze ter plekke, omdat ze volgens eigen zeggen nooit advies krijgt. Maar de boodschap is er niet minder om. “Blijf jezelf, dan ben je leuk”, aldus Dana.