Chimene noordam

Chimene Noordam (18) is, zoals ze het zelf uitdrukt, “haar hele leven al goed met cijfertjes.” De tweedejaars hbo-studente Accountancy zocht echter naast haar studie ook een leuke bijverdienste. Want hoewel ze nog thuis bij haar ouders woont, heeft ze uiteraard toch zo haar uitgaven. En hoewel deze weer op een laag pitje staan vanwege de Corona-maatregelen, is het natuurlijk gewoon prettig een financieel buffertje op te bouwen.

Aanvankelijk had Chimene gesolliciteerd als administratief medewerkster, want dat leek haar een mooie combi met haar studie. “Dat ging hem niet echt worden, want dit was een baan voor de hele dag en dat was niet te doen met school. Iets voor de avonduren was dus eigenlijk handiger. Toen zag mijn moeder op Facebook een advertentie van Fill Schoonmaakgroep voorbijkomen. Ik ging langs bij Hans, het was gezellig, en ik dacht: Waarom niet? Heel random eigenlijk."

Een volle schoomaakweek
Dat was het begin van haar schoonmaakcarrière, die nu al zo’n anderhalf jaar duurt. Chimene begon op de maandag- en donderdagavond bij Van Dool/Evanthia en op de woensdagavond bij Veenman Groenverzorging. “Toen kwam mijn vriendin Lisa (van Jeveren, red.) ook bij Schoon Westland werken en hebben we aan Els gevraagd of we samen een pandje mochten doen. Dit werd WestMedia op de woensdagavond, maar omdat ik dan al Veenman had staan, mochten we deze ook delen”, aldus Chimene over de deal van de vriendinnen. Op de dinsdagavond kreeg ze er vervolgens nog Rexnord bij, zodat ze ineens vier vaste avonden onder de pannen was voor Schoon Westland. Tel daarbij nog de invaluren en Chimene kan dus spreken van een gevulde schoonmaakweek.

En naast het schoonmaken?
Deze begint ze wel het liefst op haar gemak met een goed ontbijt. “Ik ga nooit zonder ontbijt de deur uit”, zegt ze resoluut. Voor zo’n volle week met studie en werk eindigt ze de dagen naar eigen zeggen eigenlijk een beetje te laat. “Soms deed ik doordeweeks iets met vriendinnen, maar door de avondklok zit dat er even niet in. Dan zit ik eerst gezellig met m’n ouders op de bank en blijf dan meestal op de bank liggen. En dan ga je uiteindelijk veel te laat naar bed."

Met de avondklok noemt Chimene al een Corona-beperking op. “Op deze leeftijd hoor je naar feestjes te gaan," aldus de getroffen jongere. Een ander lastig punt vindt ze de thuislessen. “Ik vind het best moeilijk om naar een scherm te staren," aldus de jonge studente. “En ik weet hoe het in het eerste jaar was toen ik nog gewoon naar school kon, dus ik zie helaas het verschil." Ondanks de maatregelen kan Chimene zich zeker nog blij en gelukkig voelen. “Daar zorgen mijn familie en vrienden voor." zo zegt ze. “Met bijvoorbeeld mijn broers, die acht en zes jaar ouder zijn dan ik, heb ik nooit ruzie. En mijn vriendinnen zie ik normaal gesproken op mijn favoriete dag, zaterdag, om leuke dingen te doen."

De registeraccountant in spé heeft tot slot een mooi advies: “Geniet elke dag van het leven, haal eruit wat erin zit, want voor je ’t weet is ’t klaar."