Chantal Peters

Als iemand Chantal Peters op een verjaardag vraagt “wat ze doet”, komt er een uitgebreid antwoord. Dat ze in de schoonmaak zit, maar ooit begonnen is als receptioniste bij Olsthoorn Transport, dat later gefuseerd is met HZ Transport. Doordat haar man veel in het buitenland werkzaam was en ze zwanger was van haar tweede zoontje, stopte Chantal met werken tot haar jongste naar school ging. De administratieve draad parttime oppakken was elf jaar geleden nog lastig. 

Chantal werd door haar toenmalige tante Monique Boers (nu: Van Gaalen), die destijds al bij Fill Schoonmaakgroep werkte, getipt dat daar nog schoonmakers werden gezocht. Niet Chantal’s droombaan, maar wel één die ze aanstaande oktober al elf jaar met plezier uitoefent.

Een kijkje in de week van Chantal
De werkweek van Chantal begint maandagochtend al vroeg, want ze staat dan om 5.45 uur op. Na het nuttigen van een bakkie koffie, haar beste manier om de dag te beginnen, arriveert ze om 6.45 uur op haar schoonmaakadres HMU Olsthoorn. Doordat ze daarna ’s avonds pas weer aan de slag hoeft in het pand van Scholtes Klimaattechniek, heeft ze tussendoor tijd om in haar eigen huis iets te betekenen, boodschappen te doen of af te spreken met een vriendin voor een bakkie.

Dinsdagmiddag is het pand van Duijnisveld aan de beurt. Woensdag is in principe Chantals vrije dag, maar doordat ze veel invalwerk doet, is ze op die dag ook vaak aan het werk. Donderdagochtend vroeg komt HMU Olsthoorn weer aan de beurt en daarna rijdt ze door naar Tovano. Donderdagavond heeft ze vaak het nodige invalwerk staan, evenals vrijdag op de dag. Vrijdagmiddag doet ze dan weer het pand van Duijnisveld. Wie echter denkt dat Chantal klaar is met werken als ze uiteindelijk thuis komt, heeft het mis. Ze eindigt haar dag meestal met het doen van een wasje of het wegwerken van “de strijk”.

Ook nog een organiserende functie bij Schoon Westland
Naast de verantwoordelijkheid voor haar eigen schoonmaakwerkzaamheden, heeft Chantal ook een organiserende functie binnen Schoon Westland. Zij draagt zorg voor het regelen van mensen voor de schoonmaak van nieuwbouwhuizen die worden opgeleverd door HMU Olsthoorn. Chantal is blij dat HMU tevreden is met haar als schoonmaakster en Schoon Westland heeft benaderd om deze klussen te gaan aanpakken. 

Zondag als favoriete dag van de week
Voordat de Corona-crisis uitbrak, pakte Chantal graag een terrasje of filmpje met vriendinnen of haar kinderen. Gelukkig is er inmiddels versoepeling opgetreden en hoopt ze volgend jaar haar geannuleerde zomervakantie naar Griekenland alsnog in te halen.

Haar favoriete dag van de week is de zondag. Dan ontbijt het complete gezin met elkaar, onder het motto: ”Ook al heb je een kater, je bent er gewoon bij”. Hoewel haar zoons er dan soms bij zitten als een dood vogeltje, accepteren ze dit wel. Ze doen het goed in het leven, en dat is waar Chantal echt blij en gelukkig van wordt. Vooral na het recente overlijden van een vriend van haar zoon wil Chantal als advies aan iedereen van Schoon Westland meegeven: “Maak van een mug geen olifant. Pluk de dag, geniet van ieder klein moment. Want het kan zo over zijn”.