Annemieke van delden

Als kind wilde Annemieke prinses worden en later zag ze zichzelf wel oud worden op kantoor. Dit laatste is redelijk gelukt, want Annemieke is 25 jaar werkzaam geweest in een kantoorfunctie. Van die roze prinsessenwolk is ook een klein beetje blijven hangen in de vorm van het roze doekje, waarmee ze haar werk doet voor Schoon Westland. Annemieke doet haar schoonmaakwerk graag, mede door de vrije tijd tussen de schoonmaakuren. “Dit is een voordeel als je kinderen hebt”, zo vindt ze.

Van haar twee dochters, die 22 en 19 jaar jong zijn, kan ze echt blij en gelukkig worden. Eén ervan, Kelsey, is in de voetsporen van haar moeder getreden. Zij werkt ook voor Schoon Westland en vormt daarbij zelfs vaak een team met haar moeder.   

Zo ziet de week van Annemiek eruit
Annemiekes week start maandag al vroeg. Overigens niet met koffie, maar met een sigaret en een theetje. Het ontbijt wordt overgeslagen (“Ik probeer het wel, maar krijg het niet weg”), maar later op de ochtend wordt wel een banaan genuttigd. Ze probeert maandag rond 6.15 uur al bij HTS te zijn, zodat ze rond 8.45 uur weer huiswaarts kan keren en gaan genieten van een verder vrije dag.

Dinsdagochtend om 8 uur start ze bij Apotheek Hoek van Holland en ze gaat daarna door naar Innova tot 13 uur. Dan gaat ze voor twee uur naar huis in Vlaardingen, om vervolgens met dochter Kelsey te gaan schoonmaken bij Vitrocom. Woensdag is Annemiekes vrije dag en daarom ook haar favoriete dag van de week. Ze is dan wel actief bezig met een bezoekje aan de markt, werkzaamheden in huis, een potje klaverjassen op de pc en zorgen voor een iets uitgebreidere warme maaltijd dan normaal. Donderdag heeft ze ’s-middags weer schoonmaakwerk bij Vitrocom en vrijdagochtend bij de Apotheek Hoek van Holland. Haar werkweek sluit ze dan ’s-middags af bij Pothos Perfect Plants. Tenminste, als ze niet in hoeft te vallen. Want voor invalwerk is Annemieke altijd beschikbaar. Ze voelt zich bij Schoon Westland verantwoordelijk voor een schoon pand en een tevreden klant. 

Regelneef bij een internet radiostation
Het is echter niet alleen schoonmaken geblazen in Annemiekes werkzame leven. Zij is ook de regelneef achter de schermen van een internet radio station. Zo is ze onder andere verantwoordelijk voor de betalingen en het op de hoogte brengen van de dj’s met het oog op hun draaischema’s. “Na drie uur mag je een dj van de stream af kicken als het overname nummer wordt gedraaid, en is het jouw beurt”, legt ze in het kort de werking van zo’n digitaal station uit.

Wees blij met de kleine dingen en geniet van het leven
Hoewel ze niet “panisch” is, benadrukt Annemieke dat er nog steeds Corona heerst en vermijdt daarom grote druktes en daarmee misschien ook leuke dingen. Ze lost dit op door bijvoorbeeld niet in het drukke weekend, maar door de weeks uit eten te gaan. En door gewoon het advies te hanteren van haar moeder, die altijd zei: “Wees blij met de kleine dingen en geniet van het leven. Je moet het toch allemaal zelf doen”.